
Crediting Military Service for Civilian Retirement 
 

In general, a period of military service is creditable for retirement under the Civil 

Service Retirement System (CSRS) and Federal Employees' Retirement System 

(FERS), subject to the following conditions: 

 

The military service was performed before the date of separation from civilian 

employment upon which title to annuity is based;  

It was active duty;  

It was not included in the computation of military retired pay, or if it was included in 

retired pay, the retired pay was awarded based on disability incurred in combat with 

an enemy of the United States or caused by an instrumentality of war and incurred in 

the line of duty during a period of war; or granted under the provisions of chapter 67, 

title 10, of the U.S. Code;  

It was honorable service; and  

A deposit is made for military service when applicable.  

  

 

PROCESS OF MILITARY SERVICE DEPOSIT 

 

ANY QUESTIONS? 

 

Human Resources Office 

Labor/Employee Relations and Services Division 

PSC 473, Box 22 

FPO AP 96349-0022 

 

Employee Relations Specialists: 

 

Phone: DSN 243-8198/3410/8184 or Comm. 011-81-46-816-8198/3410/8184 

Fax: DSN 243-8998 or Comm. 011-81-46-816-8998 

https://www.civilianbenefits.hroc.navy.mil/milservdep.asp

